Muotoilutoimisto Hartikka oy on perustettu 17.7.2017. Alun perin tavoitteena oli tarjota teollisen muotoilun ja graafisen suunnittelun palveluita, mutta melko pian toimiston kylkeen syntyi myös kortti- ja printtikustantamo Hartikka Cards & Posters. 

Nyt olen täällä toimistolla toistaiseksi yksin. Olen muotoilija ja graafikko, vastaan suunnittelusta ja tuotannosta ja – ööh – kaikesta. Etsin itselleni tänne työkaveria, toista yrittäjää jakamaan hulppean toimistoni ja tekemään sekä omia projekteja että yhteisiä juttuja. Uusi työkaveri voisi olla vaikka muotoilija, graafikko, somenikkari tai muuten kiva tyyppi. Parasta olisi, jos voisimme täydentää toistemme osaamista jollakin tavalla ja näin tarjota asiakkaillemme laajempaa palvelua.

Elisa Hartikka
Kuva © Marjo Koivumäki

Olen Elisa Hartikka, muotoilija ja graafikko. Ihan ensimmäinen ammattini oli somistaja. Siitä livahdin kirjapainoon jakelukuskiksi ja keksin, että näitähän olisi kiva suunnitella. Hain ja pääsin Vantaan Käsi- ja Taideteolliseen oppilaitokseen opiskelemaan piirtäjäksi, eli siis graafista suunnittelua. Tein sitä valmistuttuani yhden työuran verran, ja päätin vielä hakea Taideteolliseen korkeakouluun opiskelemaan teollista muotoilua. Aloitin opinnot 2007 ja valmistuin 2012 taiteen maisteriksi. Kaksi vuotta opinnoistani suoritin vaihdossa, kolmannen vuoden Politecnico di Milanossa ja neljännen Pariisissa, ENSCI – Les Ateliers’ssa. Siitä nimike Master of European Design, eli MEDes. Siitä olen ylpeä ja onnellinen. 

Oma suunnittelutoimisto oli pitkän ajan haave, jonka vihdoin pääsin toteuttamaan 2017. Tässä pääsen yhdistämään graafisen ja teollisen osaamiseni ja voin tehdä monipuolisesti projekteja eri aloille. Parasta on, kun pääsen miettimään uutta konseptia, miten voin ratkaista jonkin asiakkaan pulman, oli se sitten pieni tai iso. Ratkaisun löytyminen ja asiakkaan tyytyväisyys lämmittää mieltä parhaiten!


Muotoilutoimisto Hartikka oy
Päästäisenkuja 1–3, 00740 Helsinki
hello@hartikka.net
040 5288 213 / Elisa Hartikka