Mallinrakennus

Tämä pienoismalli on tehty TVO:n Olkiluodon ydinvoimalan vierailukeskukseen ja kuvaa voimalan käytetyn polttoainen varastoa (1:100). Toimintojen havainnollistamiseksi katsoja voi sytyttää valopisteitä eri toimintakohteisiin mallissa.

Mallinrakennus on asioiden visualisointia ja ymmärrettäväksi tekemistä. Mallilla voi esittää asioita, joita ei muutoin pääse näkemään, tai asioita, joita ei vielä ole. Ydinvoimalan käytetyn polttoaineen varastorakennukseen ei voi kävellä sisään katsomaan, millaista siellä on. Olkiluodossa onkin vierailukeskus, joka on avoinna yleisölle ja jossa voi tutustua voimalaitoksen eri yksiköihin ja niiden toimintaan. Tässä mallissa näkyy konkreettisesti, miten käytetty polttoaine varastoidaan. Malli on tehty 1:100.

Onko sinulla jokin asia, mikä pitäisi rakentaa malliksi? Menetemiä on monia. Tämän malli on tehty etupäässä paperi- ja pahvimateriaaleista, koska siihen ei kosketa sisälle eikä sen siten tarvitse kestää rasitusta. Malli voi olla myös 3D-tulostettu, toiminnallinen malli vaikkapa kehitteillä olevasta tuotteesta, jota voi testata käytössä.