Palvelulähtöinen muotoilu

Pyöräparkki-konsepti on tehty yhdessä VTT:n Katja Henttosen kanssa Markertech-kilpailuun, jossa se myös voitti sarjansa. Katjan osuus oli apin konseptointi, minun osuuteni fyysiset osat. Toiminnallisuutta ideoimme yhdessä.

Tässä konseptissa keskiössä on palvelu. Idea hyödyntää Helsingin kaupungin tekemää päätöstä vuokrata parkkiruutuja kaupunkilaisille, vaikkapa ravintolan terassin pohjaksi. Tässä konseptissa kaupungin liikennelaitoksen hallinnoima yhtiö vuokraisi parkkipaikkoja sopivista kohdin ja sijoittaisi niihin kuvan mukaisen pyöräparkin. Lukittavat fillaritallit olisivat käytettävissä tunti- tai päivätaksalla ja tarjoaisivat suojan ilkivaltaa ja varkauksia vastaan. Käyttäjä varaisi, avaisi ja lukitsisi itsellen parkkipaikan apin avulla.

Konseptit voivat olla tuotteita, palveluita, menetelmiä tai oikeastaan mitä vain. Muotoiluajattelu soveltuu laajasti monenlaisten ongelmien ratkaisemiseksi, ja etuna siinä on laaja-alainen, useita perspektiivejä yhdistävä näkemys, jolloin voidaan päästä joskus yllättäväänkin ratkaisuun.

Onko sinulla jokin palvelu- tai menetelmäidea, jota pitäisi kehitellä eteenpäin? Ota yhteyttä nin kehitetään ideaa yhdessä!